Tarte flambée – Fransk hvit pizza fra Alsace

Tarte flambée eller Flammkuchen som den ofte blir kalt stammer fra grensen mellom Frankrike og Tyskland. Den består av få ingredienser og skal stekes på høy varme, den blir ekstra god i steinovn.

  • 200g mel
    1 ts salt
    2 ss olje
    Vann til fin konsistens
    1 boks Crème fraîche
    Pepper og salt
    1 løk (i halvmåner)
    150 g bacon
    Raspet ost til topping (ca. 200 g.)

  • Lag først deig av mel, salt, olje og vann. Kjevle denne flat.

    Bland Crème fraîche, salt, pepper og løk.

    Stek bacon lett på panna

    Har Crème fraîche-fyllet på deigen og topp med ost og bacon

    Stek på 250 grader til den er gyllen, ca 10 - 15 min.

Forrige
Forrige

Tarte au citron – Sitronterte

Neste
Neste

Ratatouille – fra nord Frankrike