Ratatouille – fra nord Frankrike

Ratatouille er faktisk en egen rett som er helt nydelig, men jeg har den ofte til kjøtt, kanskje oftest til lammekjøtt. Ratatouille kommer fra sør-Frankrike, nærmere bestemt Provence, der finner du ulike varianter, men i sør er den kuttet i større biter enn i Nord-Frankrike.
Provencekrydder eller timian brukes i retten.

  • 1 stk. paprika (gul/rød)
    1 stk aubergine
    1 stk. squash
    1 stk. løk
    2 ss olivenolje til steking
    4 modne tomater
    1/2 boks hermetiske tomater (kan sløyfes om tomatene er veldig god)
    1 fedd hakket hvitløk
    Fersk timian
    Salt
    Pepper

  • Kok opp vann, snitt i skallet på tomatene, ha de i kokt vann i noen få sekunder, ta de over i varm vann, skrell dem og ta ut det som er inne.

    Kutt alt i små terninger – i like deler

    Varm opp oljen i stekepanna/sauteringspanna.

    Ha i først løk, surr dette noen minutter, ha i squash – surr dette også og slik gjør du videre i denne rekkefølgen:

    Løk
    Squash
    Aubergine
    Paprika
    Hvitløk
    Tomater
    Hermetiske tomater
    Fersk timian eller provencekrydder

    Smak til med salt og pepper

    Utmerket til både fisk og kjøtt eller som egen vegetarrett

Forrige
Forrige

Tarte flambée – Fransk hvit pizza fra Alsace

Neste
Neste

Baguette