Ratatouille – fra nord Frankrike
Ratatouille er faktisk en egen rett som er helt nydelig, men jeg har den ofte til kjøtt, kanskje oftest til lammekjøtt. Ratatouille kommer fra sør-Frankrike, nærmere bestemt Provence, der finner du ulike varianter, men i sør er den kuttet i større biter enn i Nord-Frankrike.
Provencekrydder eller timian brukes i retten.
-
1 stk. paprika (gul/rød)
1 stk aubergine
1 stk. squash
1 stk. løk
2 ss olivenolje til steking
4 modne tomater
1/2 boks hermetiske tomater (kan sløyfes om tomatene er veldig god)
1 fedd hakket hvitløk
Fersk timian
Salt
Pepper -
Kok opp vann, snitt i skallet på tomatene, ha de i kokt vann i noen få sekunder, ta de over i varm vann, skrell dem og ta ut det som er inne.
Kutt alt i små terninger – i like deler
Varm opp oljen i stekepanna/sauteringspanna.
Ha i først løk, surr dette noen minutter, ha i squash – surr dette også og slik gjør du videre i denne rekkefølgen:
Løk
Squash
Aubergine
Paprika
Hvitløk
Tomater
Hermetiske tomater
Fersk timian eller provencekrydderSmak til med salt og pepper
Utmerket til både fisk og kjøtt eller som egen vegetarrett