Tarte au citron

Deilig og søt Tarte au citron som passer godt etter en litt kraftig middag med mye smør. Denne er frisk og søt og glir rett ned selv om du egentlig er mett.

  • Smørdeig:
    200g hvetemel
    2 ss melis
    130g romtemperert smør
    1 egg

    Sitronmasse:
    2 ½ dl sitronsaft
    200g sukker
    2 egg
    8 eggeplommer
    2 ss maizena
    160g smør i terninger

    Marengs:
    4 eggehviter
    2 dl sukker

  • Sett ovnen på 200 grader.

    Bland alle ingrediensene til smørdeigen og kna den godt til en fin deig. La hvile litt i kjøleskapet mens du smører formen med smør og litt hvetemel.

    Kjevl ut deigen, ha den i formen og prikk i bunn, dekk den med bakepapir og ha i erter/ris/bønner. Dette er for å holde paien sin opprinnelige form, at den ikke hever på midten, eller kantene siger ned. Stek den til den er gylden. (Før den er ferdig stekt, ta ut bakepapiret med ertene på. Og stek videre.)

    Avkjøl

    Sitronmasse
    Kok opp alle ingrediensene til sitronmassen, utenom smøret. La blandingen koke i 30 sekund. Sil kremen over i en bolle og rør inn smøret. Ha massen i den ferdigstekte tertedeigen og avkjøl i kjøleskapet.

    Rett før servering
    Pisk eggehviter til det skummer, ha i lit og litt sukker på middels hastighet til det blir en stiv marengs.

    Ha den i en sprøytepose og lag fine marengstopper eller noe annet lekkert. Brenn den med brenner.

Neste
Neste

Tarte flambée – Fransk hvit pizza fra Alsace