Om Ina
Jeg er lidenskapelig opptatt av fransk mat og kultur. Som 17 åring begynte jeg på kokkeskole i Frankrike, nærmere bestemt i en by som heter Metz, nord-øst for Paris. Her bodde jeg i tre år, ett år på internat og to år i en liten hybel. Og ja, du blir virkelig påvirket av en annen kultur når du bor der i tenårene helt alene, borte fra familien.
Høflighet, service, disiplin, språk, selvstendighet, franskmenn som holder på tradisjoner, og snakker kun om mat og vin som er laget i Frankrike – sånn blir du frankofil av.
Jeg blander en del mat fra ulike land, men lager mest mat med få, gode og rene råvarer. Og SMØR, mye SMØR.
Interesse for mat kom tidlig, jeg elsket å dra på piknik med venninna mi da jeg var 7-8 år, finne masse godt i skapet til bestemor og bestefar, snike oss ut og kose oss på en bakketopp. Da jeg gikk på ungdomsskolen laget jeg mat til familien, venner, nattmat til venner som ringte midt på natta og var sultne. Mat smaker bedre sammen – å dele.
Vi er en familie på 6, mye av tiden blir tilbrakt på kjøkkenet, alene eller med noen i familien. Gleden av å lage mat er der hele tiden. Og drømmene videre er mange.
Yrkesstoltheten for faget er stor, finnes det egentlig en bedre bransje å være i?
Håper mange vil følge min reise videre. Les mer på de ulike sidene.