Baguette
Franskmenn og baguette - dette er noe alle kan se for seg. Før laget franskmenn store ovale brød, men etter hvert som familiene ble mindre og folk var på farten var det viktig å lage noe det gikk an å få spist opp og som du ikke trengte kniv. Lett er det å kjøpe seg en baguette og spise opp halve baguetten på vei hjem.
-
700g hvetemel15 g gjær
1 ts salt
6,5 dl vann
-
Rør sammen alt til en smidig deig. Hev 4x45min
Etter hver hev, 45min, kna deigen og legg den tilbake i bollen igjen.
Ha deigen i 4 emner og hev i 15 min. Rull til baguetter og la de hvile på et kjøkkenhåndkle med mel i 20 min.
Ha ovnen på 200 grader, varmluft. Lag et lite vannbad nederst i ovnen i en langpanne for eksempel. Ha baguettene på et brett med bakepapir, snitt dem. Stek i 8 min - ta ut vannbadet og stek dem videre til ønsket farge på baguettene.
Bon appetit