Baguette

Franskmenn og baguette - dette er noe alle kan se for seg. Før laget franskmenn store ovale brød, men etter hvert som familiene ble mindre og folk var på farten var det viktig å lage noe det gikk an å få spist opp og som du ikke trengte kniv. Lett er det å kjøpe seg en baguette og spise opp halve baguetten på vei hjem.


  • 700g hvetemel

    15 g gjær

    1 ts salt

    6,5 dl vann

  • Rør sammen alt til en smidig deig. Hev 4x45min

    Etter hver hev, 45min, kna deigen og legg den tilbake i bollen igjen.

    Ha deigen i 4 emner og hev i 15 min. Rull til baguetter og la de hvile på et kjøkkenhåndkle med mel i 20 min.

    Ha ovnen på 200 grader, varmluft. Lag et lite vannbad nederst i ovnen i en langpanne for eksempel. Ha baguettene på et brett med bakepapir, snitt dem. Stek i 8 min - ta ut vannbadet og stek dem videre til ønsket farge på baguettene.

    Bon appetit

Forrige
Forrige

Ratatouille – fra nord Frankrike

Neste
Neste

Poulet à l`estragon/Estragonkylling