Bildet er fra 2005, Monsieur Lorrain

Poulet à l`estragon

Denne retten er for meg minner - gode minner fra mi tid i Frankrike. Vinlæreren min Monsieur Lorrain dro meg ut av timene for å smake på nye viner som skolen hadde fått inn. Lite visste han at jeg ikke drakk, men jeg latet som å spyttet jo ut igjen. Men da ble jeg kjent med de ulike smakene. Jeg var med på mange cateringer i helgene og en kveld vi hadde servert i et bryllup, gikk vi ut for å kaste tomflasker, så sa M. Lorrain - Se Ina “La lune est dans l`eau” det betyr at “månen er under vann” og det betyr at dagen etter blir det regn,

En dag ble vi 4 nordmennene som gikk på skolen invitert hjem til han og hans fru og det ble servert en nyyyydelig “Poulet à l`estragon” - smaken og atmosfæren blir aldri glemt.

  • 1 Kylling (hel i stykningsdeler,4 lårfilet eller 4 fileter)

    Smør (til steking av kylling og sopp)

    2 dl hvitvin

    3 dl fløte

    En håndfull estragon

    10 stk champignon

    salt

    pepper

  • Stek kyllingen på begge sider.

    Ta kyllingen ut av stekepanna og ha i hvitvin sammen med fettet. Degresser (dvs kok inn hvitvinen med fettet) ha i fløte. La dette koke inn slik at fløten blir en god saus.

    Kutt soppen og stek soppen i smør. Ha i kyllingen og champignonen. Når kyllingen er gjennomstekt er den ferdig. Ha over estragon, smak til med salt og pepper.

Forrige
Forrige

Baguette