Tarte au citron – Sitronterte
Smørdeig:
200g hvetemel
2 ss melis
130g romtemperert smør
1 egg
Sitronmasse:
2 ½ dl sitronsaft
200g sukker
2 egg
8 eggeplommer
2 ss maizena
160g smør i terninger
Marengs
4 eggehviter
2 dl sukker
Sett ovnen på 200 grader.
Bland alle ingrediensene til smørdeigen og kna den godt til en fin deig. La hvile litt i kjøleskapet mens du smører formen med smør og litt hvetemel.
Kjevl ut deigen, ha den i formen og prikk i bunn, dekk den med bakepapir og ha i erter/ris/bønner. Stek den til den er gylden. (Før den er ferdig stekt, ta ut bakepapiret med ertene på. Og stek videre.)
Avkjøl
Sitronmasse
Kok opp alle ingrediensene til sitronmassen, utenom smøret. La blandingen koke i 30 sekund. Sil kremen over i en bolle og rør inn smøret. Ha massen i den ferdigstekte tertedeigen og avkjøl i kjøleskapet.
Rett før servering
Pisk eggehviter til det skummer, ha i lit og litt sukker på middels hastighet til det blir en stiv marengs.
Ha den i en sprøytepose og lag fine marengstopper eller noe annet lekkert. Brenn den med brenner.