Tarte au citron – Sitronterte

Smørdeig: 

200g hvetemel

2 ss melis

130g romtemperert smør 

1 egg

Sitronmasse: 

2 ½ dl sitronsaft

200g sukker

2 egg

8 eggeplommer

2 ss maizena

160g smør i terninger

Marengs

4 eggehviter

2 dl sukker

 

Sett ovnen på 200 grader. 

Bland alle ingrediensene til smørdeigen og kna den godt til en fin deig. La hvile litt i kjøleskapet mens du smører formen med smør og litt hvetemel.

Kjevl ut deigen, ha den i formen og prikk i bunn, dekk den med bakepapir og ha i erter/ris/bønner. Stek den til den er gylden. (Før den er ferdig stekt, ta ut bakepapiret med ertene på. Og stek videre.)

Avkjøl

Sitronmasse

Kok opp alle ingrediensene til sitronmassen, utenom smøret. La blandingen koke i 30 sekund. Sil kremen over i en bolle og rør inn smøret. Ha massen i den ferdigstekte tertedeigen og avkjøl i kjøleskapet. 

Rett før servering

Pisk eggehviter til det skummer, ha i lit og litt sukker på middels hastighet til det blir en stiv marengs. 

Ha den i en sprøytepose og lag fine marengstopper eller noe annet lekkert. Brenn den med brenner.

Forrige
Forrige

Tarte flambée – Fransk hvit pizza fra Alsace