Ratatouille – fra nord Frankrike

1 stk. paprika

1 stk aubergine 

1 stk. squash

1 stk. løk 

2 ss olivenolje til steking

4 modne tomater 

1/2 boks hermetiske tomater

1 fedd hakket hvitløk

Fersk timian  

salt

pepper

 

Kok opp vann, snitt i skallet på tomatene, ha de i kokt vann i noen få sekunder, ta de over i varm vann, skrell dem og ta ut det som er inne. 

Kutt alt i små terninger – i like deler

Varm opp oljen i stekepanna/sauteringspanna. 

Ha i først løk, surr dette noen minutter, ha i squash – surr dette også og slik gjør du videre i denne rekkefølgen: 

Løk

Squash

Aubergine

Paprika

Hvitløk

Tomater

Hermetiske tomater 

Fersk timian 

 

Smak til med salt og pepper 

Utmerket til både fisk og kjøtt eller som egen vegetarrett

Neste
Neste

Tarte flambée – Fransk hvit pizza fra Alsace