22 timer i Paris

En ferie på 22 timer er mer verdt enn ingen.

Akkurat nå sitter jeg på en fortaurestarant midt i Paris, eller ikke helt midt i, jeg har komt meg til 10eme arrondissement. Nær Gare du nord, fordi toget går om en times tid.

Jeg kom til Paris i går, landet i 12-tiden, men var i Paris kl 13.30 (mye venting på bagasje som alltid) - Jeg lånte et rom fra Helene, som er norsk og bor i Paris, hun har egen nettside, Leiligheter i Paris. Et rolig, men livlig strøk på en å samme plass og kanskje ikke typisk fransk utforbi, men bare noen meter borte er du midt i det. Jeg tok på meg gode sko og gikk.

Vil du virkelig oppdage Paris må du gå, metroen er fint om du skal komme deg en plass fra A-Å veldig raskt, men å gå opplever du mye mer og det er fasinerende hvordan de ulike arrondissementene er.

Det regnet, men 16 grader i november er fint:) Å gå i ett med lokalbefolkningen er en opplevelse. Må oppleves. 

Siden leiligheten ikke var så veldig langt fra Montmartre tok jeg turen. Her er det både inn-kastere på restaurantene, guidet turer med turister, men også rolige gater, uten folk. Vil du oppleve fransk magi, er det bare til å ta turen her, men hold deg i sidegatene om du vil ha litt ro:)

Jeg gikk på Café des 2 Moulins (caféen til Amélie de Montmartre)

Spiste en av mine favorittretter, soupe à l`oignon. Men ikke noen god spiseplass, dette har blitt en kafé for turister. Suppen var god på smak, men lite brød, lite løk og merket at de helst ikke ville selge mat. Kostet 7 euro for suppa, så det sier litt:) Var faktisk veldig sulten, så spiste opp hele da:)

Louvre  
Vakker plass, som er fint å gå både på dagen og kvelden:)  

Inn på kjøkkenet til kokkene

Etter jeg hadde vært på Montmartre, gikk jeg ned mot Concorde, så var det jo ikke så langt til en av mine favorittplasser i Paris, Louvre. Nå hadde det begynt å skumre, så da er det vakkert lys. En liten tur i parken her, så gikk turen videre til en restaurant, i 16 eme arrondissement, altså nord for eiffeltårnet, men på samme side av Seinen som Louvre.

Her fikk jeg komme inn på kjøkkenet før de åpnet, snakke med kokkene og planen er nå å komme tilbake og filme hos de. Noe planlegging må jeg jo gjøre når jeg har 22 timer i Paris.

Jeg møtte kjøkkensjefen Laurent. han har virkelig lidenskap og de har full restaurant hver kveld. Restauranten ligger i et stille område, men her også tar det seg opp i løpet av kvelden.

Jeg fikk plass på et lite bord rett ved kjøkkenet og kjøkkenet bestemte hva jeg fikk. Mett? Ja, dette var første rett jeg hadde. Pâté en croûte med foie gras inni. 

Jeg satt på bord alene, +nær kjøkkenet, litt som personalbordet, fikk da både innblikk på kjøkkenet og servitørene. Dedikerte, høyt tempoet og gjester som koste seg med maten, som smilte og lo. Dere skulle alle prøve å gå på restaurant alene, det er en opplevelse. Jeg nyter å sitte og spise i mitt tempo, smake på ulike smaker. Dette er en fantastisk fransk restaurant med franske tradisjonsretter, Le Paris 16 heter den. Og kanskje dere får innblikk i denne restauranten som tv-serie en gang.

Så enkelt som ostesufflée med få ingredienser, bechamel, ulike oster og eggehvite og en spay med hvitvin rett før servering.

Eller en vannbakkels med is, som smelter i munnen, med varm sjokolade. Det er ren lykke.

Lidenskap og gjestfrie folk er en fantastisk kombinasjon. Takk til teamet på Le Paris 16.

Neste morgen kunne jeg sovet lenge, men våknet halv sju, gikk i dusjen og tok med meg kofferten. Spiste frokost på et gatehjørne, tok metroen til Gare du nord og satt meg ned med en god kopp te før tiden var inne å ta turen til Bruxelles med tog.

Merci la France, je reviens bientôt :)

Forrige
Forrige

Utdannelse i Haugesund og Metz